Surfisken:
400g fiskefilet (torsk, sei ,laks)
1dl pinjekjerne
½ sitron
1ss olivenolje
1 bunt frisk persille
Fremgangsmåte:
Grovhakk pinjekjernene og ha dem i en skål.
Bland inn sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.
Legg fisken i en ildfast form.
Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over fisken.
Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent 20-30 minutter, litt avhengig av fiks og tykkelse på filetene.
——————————————————————————————————————––
Søtpotetpurè:
2 søtpoteter
½ chilli
½ lime
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær den i grove terninger.
Kok dem møre i en gryte med vann, tilsett saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.
Chili og lime gir en ekstra frisk piff til søtpotetene.
Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.
Bruk potetstapper / stavmikser og mos dem til en fin purè.
Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.
Nydelig!