Surfisken:

400g fiskefilet  (torsk, sei ,laks)
1dl pinjekjerne
½ sitron
1ss olivenolje
1 bunt frisk persille

Fremgangsmåte:

Grovhakk pinjekjernene og ha dem i en skål.

Bland inn  sitronskall,  sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.



Legg fisken i en ildfast form.


Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over fisken.

Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent  20-30 minutter, litt avhengig av fiks og tykkelse på filetene.
——————————————————————————————————————–


Søtpotetpurè:

2 søtpoteter
½ chilli
½ lime
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skrell søtpotetene og skjær den i grove terninger.

Kok dem møre i en gryte med vann, tilsett saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.
Chili og lime gir en ekstra frisk piff til søtpotetene.



Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.

Bruk potetstapper / stavmikser og mos dem til en fin purè.
Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt  også mer limesaft.


Nydelig!